Historia

ROHKEITA KASVUASKELIA JO VUODESTA 1996

Restamax Oyj:llä on yli 20 vuoden kokemus ravintolatoimialalla. Yhtiön juuret yltävät aina vuoteen 1996.

Pubiliiketoiminnasta ponnistanut pörssiyhtiö tavoittelee 180 miljoonan euron liikevaihtoa sekä ravintolaliiketoiminnan laajentamista ulkomaille vuoden 2018 loppuun mennessä. Restamax jatkaa samanaikaisesti kannattavaa kasvuaan myös kotimaassa niin ravintola- kuin henkilöstövuokrausliiketoiminnallakin.

Tutustu yhtiön merkittävimpiin tapahtumiin ohesta!

Yhtiön historian tärkeimmät tapahtumat

1996

1996

Restamaxin nykyiset pääomistajat Timo Laine ja Mikko Aartio perustavat yhteisyrityksen, Mr. Max Oy:n, joka alkaa harjoittaa ravintolatoimintaa. Toiminnan painopiste on alkuvaiheessa pubiliiketoiminnassa ja viihderavintoloissa.

2005

2005

Yhtiön toimintaa laajennetaan ruokaravintolaliiketoimintaan.

2008

2008

Toimintaa kasvatetaan yritysjärjestelyllä entistä vahvemmin viihde- ja seurusteluravintoloihin.

2010

2010

Restamax toteuttaa suunnatun osakeannin, jolloin yhtiön omistajakunta laajenee ja nykymuotoinen Restamax-konserni syntyy yritysjärjestelyillä.

2013

2013

Restamaxin muutos julkiseksi osakeyhtiöksi rekisteröidään kaupparekisteriin 20.9.2013.

Merkittävä askel yhtiön historiassa otetaan vuoden lopulla, kun Restamax Oyj listautuu Helsingin pörssiin Suomen ensimmäisenä ravintola-alan yhtiönä.

2014

2014

Vuoden alussa Restamax Oyj ostaa Rengasravintolat-konsernin, jonka myötä yhtiön omistukseen siirtyy 16 ravintolaa Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja Porissa.

Saman vuoden aikana Restamax täydentää ravintolasalkkuaan uusilla ravintoloilla ja yökerhoilla, vahvistaa asemaansa silloisilla markkina-alueillaan sekä laajentaa toimintaansa uusille alueille Ouluun ja pohjoisen matkailukeskuksiin Rukalle ja Pyhälle.

Elokuussa henkilöstövuokrausliiketoiminta tulee osaksi Restamax-konsernia.

2015

2015

Ravintolatoimintaa laajennetaan Ouluun ja Hankoon ja henkilöstövuokraustoiminta monipuolistuu lääkäri- ja terveydenhuoltopalveluihin.

2016

2016

Yhtiöllä on 120 ravintolaa Suomessa ja ravintolatoimintaa laajennetaan Leville. Samana vuonna myös henkilöstövuokraustoiminta vahvistuu eri toimialoilla.

2017

2017

Restamax perustaa ravintola-alan pioneeri Koskiravintolat Oy:n kanssa yhteisen osakeyhtiön, Rivermax Oy:n. Yhteisyritys operoi seitsemää ravintolaa Tampereella ja Porissa.

Yhtiö kasvattaa ravintolalukumääränsä yli 130:een ja laajentaa ravintolatoimintaansa uudelle markkina-alueelle Vaasaan ja Rovaniemelle.

Henkilöstövuokraustoiminta kasvaa toimialansa suurimpien toimijoiden joukkoon. Markkina-asema vahvistuu erityisesti teollisuuden ja rakentamisen toimialoilla sekä ravintola-alalla.

Restamax saavuttaa pitkän aikavälin strategiset tavoitteensa ja ylittää vuodelle 2018 asetetun 180 miljoonan euron liikevaihtotavoitteen jo vuoden 2017 aikana.

2018

2018

Restamax julkaisee uudet pitkän aikavälin tavoitteet ja strategian, minkä mukaan konserni tavoittelee noin 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2020 loppuun mennessä.

Restamax tiedottaa arvioivansa tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n ja sen alakonsernin muodostaman henkilöstövuokrausliiketoiminnan listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Arviointiprosessi toteutetaan kevään 2018 aikana.

Konserni laajentaa ravintolaliiketoimintaansa Tanskaan toimien siellä uuden tytäryhtiönsä, Restamax Operations Denmarkin kautta. Yhtiö ostaa yli 90 prosenttia suosituista tanskalaisista Cock’s & Cows- sekä The Bird -yhtiöistä, jotka operoivat ostohetkellä Kööpenhaminassa yhteensä 11 ravintolaa ja baaria.

Restamax ostaa koko RR Holding Oy:n (Royal Ravintolat) osakekannan. Royal Ravintoloiden tunnetuimpiin brändeihin lukeutuvat muun muassa Hanko Sushi, Pizzarium, Savoy, Löyly, Ravintola Palace ja Ravintola Teatteri. Kaupan myötä syntyy yksi Pohjoismaiden suurimmista ravintolakonserneista, joka on listattu Helsingin pörssiin.