Restamax

In English
FB TW IN

Nopeimmin kasvava ravintola-alan konserni

Vuonna 1996 perustettu Restamax Oyj on suomalainen ravintola-alan konserni, joka operoi noin 120 seurustelu- ja ruokaravintolaa, kahvilaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Vuoden 2016 liikevaihto oli 130,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 19,4 miljoonaa euroa.

Vuoden 2014 alussa Restamax Oyj osti Rengasravintolat-konsernin, minkä seurauksena Restamaxista kasvoi Suomen suurin osuuskuntatoiminnan ulkopuolinen ravintolayhtiö. Restamax-konsernin palveluksessa työskentelee sesongista riippuen noin 1000-1200 henkilöä.

Restamaxin tavoitteena on 180 miljoonan euron liikevaihto vuoden 2018 loppuun mennessä. Tavoitteena on laajentaa ravintolaliiketoimintaa ulkomaille sekä yrityskaupoilla että orgaanisesti. Jatkamme samanaikaisesti kannattavaa kasvua myös kotimaassa niin ravintola- kuin henkilöstövuokrausliiketoiminnalla.

Joustavat ravintolakonseptit vastaavat kysyntään

Restamaxin toimintamalli perustuu konseptipohjaiseen lähestymistapaan, jonka taustalla toimii tehokas hallinto ja toiminnanohjaus. Toimintamallissa pyritään tarjoamaan joustavasti erilaisia ravintolakonsepteja vastaamaan paikallista kysyntää ja tilatarjontaa ja samalla välttämään ketjumaisuutta.

Yhtiön kasvun perustana toimivat aktiivinen tuotekehitys ja innovointi, ammattitaitoinen henkilökunta ja kokenut johto, toimipistetasolle jalkautettu operatiivinen tulosvastuu ja toisaalta toiminnan reaaliaikainen ohjaus ja seuranta.

Ostotoiminnan keskittäminen, henkilöstöresurssien ja tavaralogistiikan hallinta ovat merkittäviä Restamaxin kannattavuuden ajureita.

Toiminnan tehostamiseksi paikallisesti Restamax pyrkii perustamaan kullekin toimintapaikkakunnalle useampia yhtiön ravintoloita ja konsepteja. Tällöin Restamax pystyy sekä tarjoamaan kattavamman tarjonnan asiakkailleen että tehostamaan toimintaansa paikallisesti esimerkiksi markkinoinnin, hankintojen ja henkilöstöhallinnon suhteen.